EHBO bij honden

27-04-2018

EHBO bij honden.... Een musthave voor iedere hondensporter/shower, iedereen die - de intentie heeft om - met dieren te werken. Eigenlijk voor iedere hondeneigenaar essentieel.

Begin dit jaar heb ik de module EHBO bij honden gevolgd bij KynoCompleet, een must voor iedereen die werkt of de intentie heeft om te werken met honden. Eigenlijk voor iedere hondeneigenaar een musthave.... 

Naast het werken en showen met mijn honden heb ik, helaas, veel meegemaakt met medische aandoeningen bij mijn honden.

  • Het overlijden van Faith (2011) tijdens de training aan een acute hartstilstand;
  • Bella met chronische oorproblemen waardoor ze bijna haar gehoorgang verloor;
  • Tyleet kreeg angio-oedeem van het hoofd door het opeten van een pad en haar epilepsie;
  • Jink haar sportblessure.

EHBO voor humaan gebruik deze heb ik vanaf mijn 15e en geregeld moeten gebruiken zowel in mijn privéleven als op mijn werk.
Eigenlijk moest ik jaren geleden al mijn “honden EHBO” gaan halen, maar stelde het uit. Het uitschuiven van deze EHBO module kwam eigenlijk door het overlijden van Faith, het stond daarvoor al in de planning.
Tijdens het volgen van deze module kwam de herinnering van deze avond heel erg naar boven.
Ondanks dit alles heb ik genoten van de module dagen en met goed resultaat het praktijk- en theoriegedeelte afgesloten.

Nu weten jullie een klein gedeelte van mijn achtergrond en een aantal van mijn geweldige honden.
Ja, ja…..al mijn honden zijn “All in a life time dogs”, hun unieke karakter, hun loyaliteit, hun passie en onze connectie of onze speciale "one of a kind" en hun onderlinge band. 
Zo uniek… Zo speciaal…  

 

Door de EHBO module nog meer gaan houden van bepaalde producten om in een eigen EHBO-doos voor mijn honden te doen.

Één van deze producten is Ventramil Honingzalf.
De zalf werkt verachtend en ondersteund het herstellend vermogen van de huid. Deze geweldige zalf beschermt en zuivert de geprikkelde huid en tevens geschikt voor behandeling van de huid na insectenbeten. Daarnaast kun je de honingzalf gebruiken voor oppervlakkige schaafwonden.

Vetramil Honingzalf 10mg is te koop bij KynoCirkel.
Meer informatie? Stuur een chatbericht of mailbericht naar info@kynocirkel.nl

 

De foto bij de BLOG is mijn Faith... 

Reageren? Leuk!