DogSport

Tegenwoordig gaan veel eigenaren sporten met hun hond, de één op recreatief actief en andere op wedstrijdniveau. Over de trainingsopbouw wordt geregeld nog nagedacht en uitgewerkt.

Helaas, niet altijd o.a. over een warming up, cooling down etc.
Wel hoor je steeds vaker eigenaren hier meer van willen weten, derhalve heeft KynoCirkel 4 workshops, onder de naam ‘DogSport’, ontwikkeld voor de actieve (sportende) hond. Naast het verbeteren van het welzijn van de actieve c.q. sportende hond kunnen alle workshops de prestaties van de hond verbeteren in de sport. Hieronder de inhoud van de workshops. 

DogSport I – Stretchen & Core Stability

De workshop gaat over het stretchen van het hondenlichaam en de core stability van de hond. Stretchen wil eigenlijk zeggen het rekken en strekken van het lichaam en wordt de beweeglijkheid van hond getest, onderhouden en verbeterd.

De romp (CS) zorgt ervoor dat de hond zijn houding en balans behoudt. Er zijn honden die van nature een minder goede core stability hebben, door training kun je dit verbeteren en onderhouden.

Naast een stuk theorie ga je met je hond aan de slag met leuke actieve oefeningen gericht op het stretchen en/of core stability.
Tijdens de workshop ontvangt u een hand-out met de behandelde theorie en uitwerkingen van de oefeningen.

Theorie:
* Stretchen.
* Core Stability.
* Totaal 8 oefeningen gericht op stretchen, CS of gericht op beiden.

Praktijk: Na de theorie gaat u zelfstandig aan de slag met uw hond met de aangeboden stof en oefeningen. Uiteraard kijk ik met u mee naar de uitvoering van de oefeningen en help u daar waar nodig. Na de workshop kunt u altijd contact opnemen. 

Duur: circa 2,5 uur. Het kan zijn dat de workshop maximaal 30 minuten uitloopt. 
Kosten €. 45,00 (afhankelijk van locatie) 

DogSport II – Warming-Up, Cooling Down & Sportpalpatie

In de workshop krijg je handvaten om een goede warming-up en cooling down toe te passen op de eigen hond.
Een warming-up zorgt ervoor dat het lichaam zich voorbereidt / klaar maakt voor de activiteit of sport.  De cooling down wordt na de activiteit of sport prestatie gegeven. Hiermee kun je spierpijn, stijfheid en eventueel blessures voorkomen.
Daarnaast leer je met een sportpalpatie (lichaamscan) de hond goed af te voelen op eventuele veranderingen en/of aandachtspunten.
Denk aan: spierspanningen, temperatuurverschillen etc.

Naast het theoriegedeelte waarin alle onderwerpen aan bod komen. Ga je in de praktijk aan de slag met je eigen hond. Afsluitend krijg je een uitgebreide hand-out mee met wat goed inlopen inhoudt, enkele massage handgrepen zowel voor een warming-up als cooling down en uitgebreide uitleg over de sportpalpatie. 

Theorie:
* Sportpalpatie. 
* Warming Up. 
* Cooling Down.

Praktijk: 
Na de theorie gaat u zelfstandig aan de slag met uw hond met de aangeboden stof en oefeningen. Uiteraard kijk ik met u mee naar de uitvoering van de massage technieken en de uitvoering van de lichaamsscan en help u daar waar nodig. Na de workshop kunt u altijd contact opnemen. 

Duur: circa 3 uur. Het kan zijn dat de workshop maximaal 30 minuten uitloopt. 
Kosten €. 55,00** (afhankelijk van locatie)

** Deelnemers van andere workshops DogSport gegeven  
     bij http://www.shcbrabant.nl/ ontvangen een korting.
 


DogSport III – Bodypump

Tijdens de workshop komt naast een stuk theorie nuttige en eenvoudige oefeningen voor de spieropbouw aan bod.
De oefeningen kun je zowel in huiselijke omgeving, stedelijke gebied als in de natuur uitvoeren. 

Door te werken op kleine, eventueel achtergestelde, spiergroepen zorg je ervoor dat de hond betere controle houd over zijn lichaam en hierdoor beter en sneller zijn balans behouden. Hierdoor kan de hond zijn sport nauwkeuriger uitvoeren, wat weer een positieve invloed heeft op de prestatie in de sport.

Theorie:
* Het nut van spierversterkende oefeningen. 
* Oefeningen en de sport. 
* Bodypump oefeningen. 

Praktijk:
Na de theorie gaat u zelfstandig aan de slag met uw hond met de aangeboden stof en oefeningen. Uiteraard kijk ik met u mee naar de uitvoering van de oefeningen en help u daar waar nodig. Na de workshop kunt u altijd contact opnemen. 

Duur: circa 2,5 uur. Het kan zijn dat de workshop maximaal 30 minuten uitloopt. 
Kosten €. 45,00 (afhankelijk van locatie) 


DogSport IV – Bodycontrole

Eenvoudige oefeningen om de hond meer zelfvertrouwen te geven en bewuster van zijn eigen lichaam te maken. Het doel van de workshop is om de actieve (sport)hond meer controle, balans en bewuster met zijn eigen lichaam omgaat. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van de hond.   

Naast het theoriegedeelte waarin alle onderwerpen aan bod komen. Ga je in de praktijk aan de slag met je eigen hond. Afsluitend krijg je een uitgebreide hand-out mee met wat bodycontrole precies inhoudt en de volledige informatie over de uitgevoerde oefeningen en hun doel.  

Theorie:
* Bewustwording & Zelfvertrouwen.
* Oefeningen en de sport.   
* Uitleg oefeningen Bodycontrole.

Praktijk:
Na de theorie gaat u zelfstandig aan de slag met uw hond met de aangeboden stof en oefeningen. Uiteraard kijk ik met u mee naar de uitvoering van de oefeningen en help u daar waar nodig. Na de workshop kunt u altijd contact opnemen. 

Duur: circa  2,5 uur. Het kan zijn dat de workshop maximaal 30 minuten uitloopt. 
Kosten €. 45,00** (afhankelijk van locatie)