ShowDog

Je hond op een show zo optimaal mogelijk voortbrengen in de ring. Wie wil dit niet?
Naast dat showen net als sporten een jury sport is en de kwalificatie afhankelijk is van een 'jury' in dit geval een keurmeester, kun je samen met je hond naast het volgen van ringtraining aan de slag gaan aan de wat 'zwakkere' punten van jouw hond.

ShowDog is speciaal gericht op honden in de showring en momenteel onderverdeeld in 4 aparte workshops:

ShowDog I: Zelfvertrouwen

Eenvoudige oefeningen om de hond meer zelfvertrouwen te geven en bewuster van zijn eigen lichaam te maken. Het doel van de workshop is om de hond meer controle, balans en bewuster met zijn eigen lichaam omgaat. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van de hond.
Een hond met zelfvertrouwen gaat vloeiender en met een ‘hier sta ik houding’ door de showring.

ShowDog II: Houding A

Door te werken op kleine, eventueel achtergestelde, spiergroepen zorg je ervoor dat de hond betere controle houd over zijn lichaam en hierdoor beter en sneller zijn balans behouden. Hierdoor kan de hond alles nauwkeuriger uitvoeren, wat weer een positieve invloed heeft op de prestatie in de ring. 
Optimaal jouw hond presenteren in de showring. Door met eenvoudige oefeningen te werken verbeteren je ondergeschikte spiergroepen, waardoor je de houding kunt verbeteren en behouden.

ShowDog III: Houding B

De workshop gaat over het stretchen van het hondenlichaam en de core stability van de hond. Stretchen wil eigenlijk zeggen het rekken en strekken van het lichaam en wordt de beweeglijkheid van hond getest, onderhouden en verbeterd. De romp (CS) zorgt ervoor dat de hond zijn houding en balans behoudt. Er zijn honden die van nature een minder goede core stability hebben, door training kun je dit verbeteren en onderhouden. Voor iedere hond een must, zowel in de ring als buiten de ring.

ShowDog IV: Ringmassage

Voordat je de ring in stapt, kun je je hond een massage geven. Met masseren neemt de doorbloeding in de huid en de onderliggende lagen toe en bereid je het lichaam voor op een presentatie. Massage draagt bij aan rust en heeft invloed op de werking van de hormonen, waardoor stress beïnvloed en concentratie en het lichaamsbewustzijn verhoogt worden. Bovendien verbetert massage de spiertonus en worden de spieren opgewarmd.

ShowDog V: Ganganalyse 

vanaf eind 2018, begin 2019 opgenomen bij de workshop ShowDog.